skip to Main Content

Care Este Mesajul Din Spatele Filmului Don’t Look Up?

Care Este Mesajul Din Spatele Filmului Don’t Look Up?

Iată ce încearcă filmul Don’t Look Up să ne transmită cu adevărat.

Te-ai simțit cumva atacat personal de comedia Don’t Look Up difuzată de Netflix? Filmul scoate în evidență mai multe eșecuri majore în funcționarea societății așa cum o cunoaștem însă o face având drept fundal o cometă apocaliptică fictivă care se îndreaptă direct spre Pământ.

Această amenințare este descoperită de un astronom de renume și de o candidată la doctorat. Cu o distribuție de excepție care include nume precum Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Jonah Hill și Cate Blanchett, este cam greu să nu ne lăsăm tentați de noua ofertă Netflix.

Însă, adunarea unei astfel de echipe de elită nu este deloc întâmplătoare. Da, este o comedie strălucită însă Don’t Look Up are o semnificație mult mai profundă. Însă ce vor să ne spună cu adevărat McKay, Sirota, DiCaprio și Lawrence?

Ce Se Întâmplă În Filmul Don’t Look Up?

La începutul filmului, ni se prezintă o lume care ne amintește de cea în care trăim în ziua de azi. Tabloidele urmăresc fără încetare celebritățile, oamenii sunt dependenți de rețelele sociale, despărțirea unei vedete de partenerul său este pe prima pagină a ziarelor… vi se pare cunoscut?

Kate Dibiasky, candidată la doctorat în astronomie efectuează o serie de cercetări cu ajutorul telescopului Subaru moment în care descoperă o cometă situată în apropiere de Pământ care se deplasează rapid.

Își alertează imediat profesorul, pe Dr. Randall Mindy care transmite această informație la NASA. În următoarele 10 minute aflăm că această cometă este suficient de mare pentru a provoca extincția rasei umane.

Sunt trimiși mai apoi la Casa Albă unde fac cunoștință cu președintele SUA, Janie Orlean. Însă nimeni nu îi crede că o cometă apocaliptică se îndreaptă cu viteză de Pământ. Între timp, celebra vedetă pop, Riley Bina s-a despărțit de iubitul său și lumea este mult prea preocupată de acest subiect.

Spre sfârșitul filmului, Mindy, Dibiasky și restul lumii observă în sfârșit această cometă care se îndreaptă spre ei din spațiu. Moment în care cu toții realizează că amenințarea este una reală. Însă, este mult prea târziu… cometa reușește să distrugă Pământul.

Chiar dacă este o satiră, Don’t Look Up realizează un portret teribil de realist al tendinței umanității de a respinge adevărul greu de înghițit.

This Post Has One Comment
  1. Ce doriți? Comedie? Satiră? Tensiune? Emoție? Realism? Absurd? Muzică? Nu am mai văzut niciodată un film care să le lege toate aceste elemente ca acesta, singurul la care mă pot gândi este Viața lui Brian.

    Ca divertisment, acesta este unul dintre cele mai bune două ore și ceva pe care le-am văzut vreodată. Este de neconceput că oamenii nu-l apreciază pentru ceea ce este. Fiecare bucățică funcționează, e aproape genial.

    Aparent, recenzia mea este prea scurtă, așa că voi confirma că interpretarea este ceea ce te-ai aștepta de la această linie, impecabilă. Dacă Armageddon și Deep Impact ar face echipă și ar avea un copil cu Naked Gun, nu ar fi nici pe departe la fel de bun ca acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top