skip to Main Content

Care Este Mesajul Din Spatele Filmului Don’t Look Up? ­čÄ×´ŞĆ

Care Este Mesajul Din Spatele Filmului Don’t Look Up? ­čÄ×´ŞĆ

Iat─â ce ├«ncearc─â filmul Don’t Look Up s─â ne transmit─â cu adev─ârat.

Te-ai sim╚Ťit cumva atacat personal de comedia Don’t Look Up difuzat─â de Netflix? Filmul scoate ├«n eviden╚Ť─â mai multe e╚Öecuri majore ├«n func╚Ťionarea societ─â╚Ťii a╚Öa cum o cunoa╚Ötem ├«ns─â o face av├ónd drept fundal o comet─â apocaliptic─â fictiv─â care se ├«ndreapt─â direct spre P─âm├ónt.

Aceast─â amenin╚Ťare este descoperit─â de un astronom de renume ╚Öi de o candidat─â la doctorat. Cu o distribu╚Ťie de excep╚Ťie care include nume precum Jennifer Lawrence,┬áLeonardo DiCaprio,┬áMeryl Streep,┬áJonah Hill ╚Öi Cate Blanchett, este cam greu s─â nu ne l─âs─âm tenta╚Ťi de noua ofert─â Netflix.

├Äns─â, adunarea unei astfel de echipe de elit─â nu este deloc ├«nt├ómpl─âtoare. Da, este o comedie str─âlucit─â ├«ns─â Don’t Look Up are o semnifica╚Ťie mult mai profund─â. ├Äns─â ce vor s─â ne spun─â cu adev─ârat McKay, Sirota, DiCaprio ╚Öi Lawrence?

Ce Se ├Änt├ómpl─â ├Än Filmul Don’t Look Up?

La ├«nceputul filmului, ni se prezint─â o lume care ne aminte╚Öte de cea ├«n care tr─âim ├«n ziua de azi. Tabloidele urm─âresc f─âr─â ├«ncetare celebrit─â╚Ťile, oamenii sunt dependen╚Ťi de re╚Ťelele sociale, desp─âr╚Ťirea unei vedete de partenerul s─âu este pe prima pagin─â a ziarelor… vi se pare cunoscut?

Kate Dibiasky, candidată la doctorat în astronomie efectuează o serie de cercetări cu ajutorul telescopului Subaru moment în care descoperă o cometă situată în apropiere de Pământ care se deplasează rapid.

├Ä╚Öi alerteaz─â imediat profesorul, pe Dr. Randall Mindy care transmite aceast─â informa╚Ťie la NASA. ├Än urm─âtoarele 10 minute afl─âm c─â aceast─â comet─â este suficient de mare pentru a provoca extinc╚Ťia rasei umane.

Sunt trimi╚Öi mai apoi la Casa Alb─â unde fac cuno╚Ötin╚Ť─â cu pre╚Öedintele SUA, Janie Orlean. ├Äns─â nimeni nu ├«i crede c─â o comet─â apocaliptic─â se ├«ndreapt─â cu vitez─â de P─âm├ónt. ├Äntre timp, celebra vedet─â pop, Riley Bina s-a desp─âr╚Ťit de iubitul s─âu ╚Öi lumea este mult prea preocupat─â de acest subiect.

Spre sf├ór╚Öitul filmului, Mindy, Dibiasky ╚Öi restul lumii observ─â ├«n sf├ór╚Öit aceast─â comet─â care se ├«ndreapt─â spre ei din spa╚Ťiu. Moment ├«n care cu to╚Ťii realizeaz─â c─â amenin╚Ťarea este una real─â. ├Äns─â, este mult prea t├órziu… cometa reu╚Öe╚Öte s─â distrug─â P─âm├óntul.

Chiar dac─â este o satir─â, Don’t Look Up realizeaz─â un portret teribil de realist al tendin╚Ťei umanit─â╚Ťii de a respinge adev─ârul greu de ├«nghi╚Ťit.

This Post Has 0 Comments

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top