skip to Main Content

Lista Cu Filmele Care Au Marcat Anul 2021

Lista Cu Filmele Care Au Marcat Anul 2021

După un an 2020 sabotat de pandemie, 2021 a fost anul în care unele cinematografe s-au deschis. Chiar dacă frecvența apariției filmelor a fost una dezamăgitoare, am avut totuși parte de câteva filme bune.

First Cow, al lui Kelly Reichardt.
First Cow este un film despre prietenie, unul din cele mai frumoase filme din acest gen însă nu doar atât. Ne vorbește în mod deschis despre comerțul cu blană, vorbește despre istoria capitalismului. Mai multe subiecte de actualitate într-un singur film.

Drive My Car, al lui Ryusuke Hamaguchi.
Realizatorul unor filme cunoscute precum Asako sau Senses și, fără îndoială, cel mai cunoscut cineast al noii generații japoneze, Drive My Car este un film care a marcat anul 2021. Scenariul filmului îți permite toate capriciile posibile fără să afecteze în vreun fel fluiditatea ansamblului.

Memoria, al lui Apichatpong Weerasethakul.
Poate unul din cele mai bune filme ale anului 2021, numeroși sunt criticii care au vorbit despre acest film la superlativ. Ancheta condusă de Tilda Swinton între Bogota și jungla columbiană, pe urmele fiului său, un fiu pe care doar ea reușește să îl înțeleagă este, în realitate, o scufundare în memoria Pământului și a tot ceea ce conține acesta: oameni, animale, vegetale, minerale. De văzut de minim două ori, cu ochii larg deschiși.

France, al lui Bruno Dumont.
După două sezoane de P’tit Quinquin și Ma Loute, Bruno Dumont schimbă radical genul. France constituie unul din cele mai bune filme ale realizatorului. Lea Seydoux, o jurnalistă, este în prim plan.

Annette, al lui Leos Carax.
A fost unul din cele mai așteptate filme ale anului 2021. Annette începe ca o poveste de iubire. Însă, această poveste de iubire este viciată, este compromisă. Comedia muzicală nu este neapărat un basm. Aici, totul este mai degrabă o poveste horror. Masculinitatea toxică este mai degrabă subiectul acestui film. Însă, este, fără îndoială, la înălțimea pasionaților de cinema.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top